Jäsenedut

Yhdistyksemme toiveena on, että jäsenet ovat myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n jäseniä ja alla olevat edut tulevat tällöin voimaan.

Yhteistyössä on valovoimaa

 

Jyty pelaa sujuvasti monilla pelikentillä ja tekee rohkeita pelinavauksia jäsentensä hyödyksi. Me emme tyydy vain turvaamaan silloin, kun tarvitset apua. Me pyrimme myös ennakoimaan, ettei turvattomia tilanteita syntyisi.

Jyty vaikuttaa lähelläsi, asuitpa missäpäin Suomea tahansa. Me toimimme työmarkkinoiden ja työntekijän välisenä linkkinä kaikissa tilanteissa: Huolehdimme työehtosopimuksista, neuvottelemme aktiivisesti paremmista työehdoista ja luomme turvaverkon yksittäiselle työntekijälle. Yhdessä olemme aina vahvempia - joten liity nyt Jytyn jäseneksi!

 

10 syytä kuulua ammattiliittoon

 

Miksi minun kannattaisi olla ammattiliiton jäsen? Mitä hyötyä ja etuja saan liiton jäsenenä?

 

 

 

​Hyötysi jäsenyydestä

 

 • Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään ja kehitetään aktiivisesti.
 • Saat luottamusmiehen palvelut ja työsuhdeneuvontaa työpaikallasi
 • Saat ilmaista sopimus- ja oikeusapua työelämän ongelmiin
 • Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa
 • Jäsenmaksusi on edullisempi kuin monissa liitoissa
 • Saat oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen

 

Jäsenkortilla muita mukavia etuja

 

 • Jytyläisenä voit kehittyä monipuolisessa koulutuksessa kursseilla. Tarjolla on sekä tutkintoihin tähtääviä opintoja että ammatillista täydennyskoulutusta.
 • Maksuton vapaa-ajan tapaturma ja matkustajavakuutus sekä alennuksia IF:n muista vakuutuksistasi, esim markkinoiden edullisimmasta Primus henkivakuutuksesta.
 • Tehokasta ammatillista tiedostusta mm. liiton oma Jyty-lehti
 • Jyty on aktiivinen monissa tapahtumissa, messuilla ja seminaareissa
 • Hyödyt edullisista loma- ja virkistyskohteista, mm lomamökeistä
 • Saat alennuksia eri yhteistyökumppaneiltamme mm. pankeista, huoltamoilta ja matkailusta

Työsuhdeneuvonta

 

Kattava ja tiheä yhdistysverkko tuo neuvotteluvoimaa. Aktiivinen paikallinen toiminta on edellytys onnistuneelle edunvalvonnalle. 
Yhdistyksessä sinun ja muiden jäsenten hyväksi toimivat luottamusmies, puheenjohtaja, henkilöstönedustaja, sihteeri, jäsenasiainhoitaja, tiedottaja, rahastonhoitaja, koulutusvastaava ja nuorisovastaava. Anna heille tukesi! Yhdistys edustaa sinua neuvottelupöydässä ja yhteistoimintaryhmissä.

Ilmainen oikeusapu

 

Jytyn merkittävä jäsenetu on oikeusapu ja lainopillinen neuvonta palvelussuhteeseen liittyvissä asioissa. Palvelu on maksuton.

Työttömyysturva

 

Jytyn jäsenenä olet vakuutettu Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassassa. Työttömäksi tai lomautetuksi joutuessasi olet oikeutettu ansioon sidottuun päivärahaan. 
Jytyn luottamusmies työpaikallasi sekä työttömyyskassa neuvovat, miten toimit, jos työttömyys uhkaa. 
Eri työttömyyskassojen jäsenyyksien välillä ei saa jäädä yli 30 päivää, joten liittyessäsi Jytyyn, pidä huoli siitä, että myös työttömyyskassan jäsenyys pysyy voimassa. Työttömyyskassa neuvoo sinua myös vuorottelukorvauksen ja koulutustukien hakemisessa. 
Tarkempia ohjeita Työttömyyskassan sivuilta. Sieltä pääset Nettikassaan, jossa mm. voit lähettää etuushakemuksen sekä tarkastella sen käsittelyä ja maksupäiviä. ​

Jyty-lehti

 

Jäsenetuna saat kuukausittain (pl. heinä–elokuu) ilmestyvän monipuolisen n. 44-sivuisen Jyty-lehden.
Katso viimeisin Jyty-lehti verkossa.

Koulutus

 

Jytyn tarjoama koulutus on jokaisen jäsenen oikeus – ja jäsenelle ilmainen!

Henkilöstön edustajien koulutus

 

Henkilöstön edustajille tarkoitetuilla kursseilla hankit osaamista omaan edunvalvontaasi työpaikalla. Jyty kouluttaa luottamustehtäviin valitut tehtäviinsä. Jyty tukee opiskelua Aktiivi-instituutin kursseilla. Aktiivi-instituutti on työelämän koulutuskeskus Helsingissä. Koulutussopimusten mukaisesti työnantaja maksaa edunvalvontatehtäviin valituille (luottamusmies, yhteistoimintaedustaja, työsuojeluvaltuutettu, puheenjohtaja) koulutusajalta palkkaa, koska kurssit järjestetään arkipäivisin työajalla.

Kaikille jäsenille suunnattu koulutus
Jyty järjestää viikonloppukursseja, jotka ovat avoimia kaikille jäsenille. Kurssit ovat työhyvinvointiin ja yhdistystoimintaan liittyviä kursseja. Liiton kurssit valmentavat työelämän muutoksiin ja pitävät ajan tasalla myös ammatti-asioissa. 
Jyty toimii yhteistyössä monien ammatillista koulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa. Tarjolla on sekä tutkintoihin tähtääviä opintoja että ammatillista täydennyskoulutusta jäsenten eri ammatteihin. 
Nuorille 20–35-vuotiaille on Nuori jytyläinen -koulutus, jonka kaikista kustannuksista vastaa keskustoimisto.

Lastenhoidon avustus
Jäsen saa avustusta alle 12-vuotiaiden lasten hoitoon, joka aiheutuu osallistumisesta koulutussuunnitelman mukaiseen koulutukseen. Lähetä avustushakemuslomake yhdistyksesi kautta liittoon.

Vakuutukset

 

 

​Jyty on ottanut jäsentensä turvaksi Liittovakuutuksen, johon sisältyy turva vapaa-ajan matka- ja tapaturmavahinkojen varalle.

Ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta sinulla on liiton jäsenenä myös Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Lisäksi olet vakuutettu Järjestövakuutuksella liiton tapahtumiin osallistuessasi.

Vakuutettuja ovat myös opiskelijajäsenet työharjoittelussa ollessaan. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus on voimassa kun jäsenyys on kestänyt kuusi kuukautta.

Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina. 

Lisävakuutusturvaa?

 

Liiton jäsenet sekä heidän perheenjäsenensä ovat oikeutettuja henki- ja tapaturmavakuutuksiin, joihin heille on neuvoteltu valmiiksi reippaat, jopa 50 prosentin alennukset. Vakuutettuina voivat olla liiton jäsenen lisäksi puoliso ja lapset, myös siinä tapauksessa, että jäsen ei ole hankkinut vakuutusta itselleen. 

Lapsille on tarjolla monipuolinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa 18 ikävuoteen saakka. Sekä aikuisten että lasten turvat ovat voimassa kaikkialla maailmassa. 

Ryhmäsampo Primus on henki- ja tapaturmavakuutus, jonka tarjoaa Ifin henkivakuutuskumppani ja Suomen vanhin henkivakuutusyhtiö Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva. 
Saat vakuutuksen itsellesi ja perheellesi edulliseen jäsenhintaan. Primus on nyt entistä helpompi hankkia netistä itse. Netistä ostamalla saat lisäksi ensimmäisen vuoden maksusta 10 % alennuksen. 
Testaa henkivakuutustarpeesi taso ja hanki vakuutus osoitteessa www.henkivakuutuskuntoon.fi

Kaikki Jytyn jäsenille tarjolla olevat vakuutusedut on esitelty tarkemmin Ifin nettisivuilla, www.if.fi/jyty

Lomamökit

 

Jytyn jäsenenä voit vuokrata korkeatasoisia jäsenhintaisia lomahuoneistoja ja -mökkejä eri puolelta Suomea.

Apurahat

 

Jäsenet voivat hakea Jytyn koulutussäätiön apurahaa työhönsä liittyvään ammatilliseen täydennyskoulutukseen. Hakemisesta ilmoitetaan Jyty-lehdessä.
Lisätietoja Vesa-Matti Mäkiseltä (etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi).

Jäsentilaisuudet

 

Jyty järjestää sekä alueellisesti että valtakunnallisesti paljon erilaisia tapahtumia. Monissa tapahtumissa yhdistyy virallisempi asiapitoinen osuus sekä vapaamuotoisempi ja rennompi toiminta.

Talvi- ja syyspäivät
Jytyn syys- ja talvipäivät kokoavat useita satoja jytyläisiä ympäri Suomen yhteen viettämään rennosti vapaa-aikaa. Päiviä vietetään aina eri puolilla Suomea ja päivien järjestämisoikeuden myöntää yhdistysten hakemusten perusteella liittohallitus. Päiviä kannattaa yhdistysten hakea hyvissä ajoin – vähintään 1 1/2 vuotta ennen tapahtuman ajankohtaa.
Päivät sisältävät mukavia kilpailuita, johon yhdistykset tai alueet voivat osallistua omilla joukkueillaan. Kisat ovat leikkimielisiä.

Asuminen

 

VVO:n vuokra-asunnot
Jytyn jäsenillä on mahdollisuus hakea asuntoa VVO:n monipuolisesta asuntokannasta. VVO pyrkii löytämään teille vuokra-asunnon mahdollisimman joustavasti. Asuntohakemuksen voi jättää www.vvo.fi -sivustolla tai toimittaa lähimpään VVO-kotikeskukseen. Nettisivuilta löydät tietoa uudiskohteista ja vapautuvista asunnoista. Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta. Merkitse asuntohakemuksesi lisätietoihin maininta: Olen Jytyn jäsen.

Lisätietoja www.vvo.fi ja VVO-kotikeskukset eri puolella Suomea.

Lehtietu

 

Otavamedian jäsenetuna lehtiä voi tilata itselle ja lahjaksi. Otavamedia tarjoaa  Jytyn jäsenille erikoisalennuksen lehtitilauksista.
Erikoisalennukseen oikeuttavat uudet laskuttamattomat kotimaan tilaukset.  Voimassaolevaa tilausta ei voi vaihtaa alennustilaukseen eikä alennusta voi käyttää voimassaolevan tilauksen jatkoksi.  Tilaukset jatkuvat automaattisesti 12 kuukauden laskutusjaksoissa kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan niin kauan kuin asiakas haluaa.  Erikoishintaiset tilaukset laskutetaan yhdessä erässä. Tilaukset eivät sisällä tilaajaetuja.  Alennusetu on voimassa niin kauan kuin asiakas on Jytyn jäsen.

Tietoja lehdistä ja tarjouksesta